De Chinese filosoof Confucius zegt: “De hele kunst van het spreken is om begrepen te worden.” Door het cultuurverschil is “begrepen worden” geen gemakkelijk doel in de zakelijke communicatie tussen Nederlandse en Chinese bedrijven. Wij werken vanuit de wens om dit communicatiedoel te bereiken. Doordat wij naast de Engelse taal ook vanuit en naar het Nederlands vloeiend kunnen tolken maken wij het denk- en communicatieproces makkelijker en efficienter.

We hebben ruime ervaring in het tolken voor het bedrijfsleven, overheidsorganisaties en gemeenten. Ervaring leert dat vriendschap en onderling vertrouwen met Chinese mensen makkelijker zullen ontstaan als er een Chinese tolk aan uw zijde staat, die u ondersteunt om het bezoek met inzicht van cultuur professioneel voor te bereiden, die voor u het woord kan voeren in het Chinees en die uw belangen behartigt tijdens de gesprekken. Persoonlijke relaties, ook wel “guanxi” genoemd in het Chinees, zijn van vitaal belang bij het zakendoen in China, en vormen de hoeksteen voor een langdurige en succesvolle samenwerking met Chinese bedrijven.

           

          

Wat zeggen onze klanten:

Mei heeft ons begeleid als tolk tijdens een zakenreis in China. Een voor ons tot dan toe volledig onbekende en ontoegankelijke wereld. Door haar grote netwerk heeft Mei deuren voor ons geopend. Haar open manier van communiceren, tomeloze inzet en groot inzicht in de Chinese cultuur maakt haar onmisbaar als tolk. Zij heeft de capaciteiten om het (directe) Nederlands te vertalen naar Chinees met inbegrip van alle Chinese verhoudingen in elk gesprek. Daarnaast deelt zij graag haar kennis van China met ieder. Wij bevelen Mei Yang van harte aan voor iedere zakenreis naar China.

Yvonne Buijs, Eigenaar Manege de Paardenhof

Ik dacht vroeger dat tolken het vertalen was van het ene woord in de ene taal naar het andere woord uit een andere taal. Maar na werken met Mei weet ik nu dat interpretatie, emotie, en al dat andere wat komt kijken bij contact tussen mensen, soms zo ongrijpbaar, minstens zo belangrijk is en van grote waarde voor het slagen van een missie.

Haskia Kramer, CEO Internoord Reizen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn